Onyx boumansedelstenen.nl

Onyx is een edelsteen die bekend staat om zijn prachtige zwarte kleur en gladde textuur. Het is een variëteit van chalcedoon, een soort microkristallijn kwarts. Onyx is vanwege zijn opvallende uiterlijk een populaire steen die wordt gebruikt in sieraden en decoratieve artikelen. 

Belangrijkste kenmerken van onyx edelsteen: 

  1. Kleur: De meest voorkomende kleur van onyx is zwart, maar het kan ook voorkomen in de kleuren bruin, rood, wit, grijs en zelfs groen. De term “onyx” verwijst echter meestal naar zwarte variëteiten. 
  1. Banden: Onyx vertoont vaak parallelle banden van verschillende kleuren, waardoor een aantrekkelijk streeppatroon ontstaat. Deze banden kunnen wit, grijs of andere tinten zijn, die contrasteren met de primaire zwarte achtergrond. 
  1. Glans: Onyx heeft een glasachtige tot wasachtige glans, wat betekent dat het bij het polijsten een glanzend uiterlijk kan hebben. 
  1. Hardheid: op de Mohs-schaal van minerale hardheid scoort onyx een 6,5 tot 7, waardoor het relatief duurzaam is voor gebruik in sieraden. 
  1. Oorsprong: Onyx-afzettingen zijn te vinden in verschillende delen van de wereld, waaronder Brazilië, India, Madagaskar, Uruguay en de Verenigde Staten. 
  1. Symboliek: Door de geschiedenis heen is onyx in verband gebracht met bescherming, kracht en uithoudingsvermogen. Het is gebruikt als een talisman om te waken tegen negativiteit en positieve energie te bevorderen. 

Onyx wordt veel gebruikt in sieraden zoals ringen, kettingen, oorbellen en armbanden. Het wordt ook gebruikt voor het snijden van cameeën, intaglio’s en andere siervoorwerpen. De contrasterende banden en gladde textuur maken het een gewilde edelsteen voor sieradenontwerpen voor zowel mannen als vrouwen. 

Het is vermeldenswaard dat onyx vaak wordt verward met obsidiaan, een andere zwarte edelsteen. Hoewel ze een vergelijkbare kleur hebben, is obsidiaan een soort vulkanisch glas en geen variëteit van kwarts zoals onyx. 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *